torstai 10. elokuuta 2017

Kesän paras piilopaikka löytyy joelta


Tämä kesä on ollut Etelä-Ranskassa hirmuisen kuuma ja olemme etsineet helpotusta koiran kanssa jokien ääreltä. Viime kesänä suuntasimme vielä välillä merenkin äärelle rannikon tungoksiin uimapaikkaa esimään,  mutta tuon villin koiraherran kanssa olemme päättäneet pysytellä ainoastaan maaseudun rauhassa. Useimmilla uimarannoilla koirat kun ovat kiellettyjä ja erityisesti tämän "eväsexpertin" kanssa ei sovi kävellä houkuttelevien piknik-korien ohitse liian läheltä....

Tämän kesän paras uimapaikka löytyykin joelta metsän siimeksestä. Se on meidän lähijoki tunnin kävelymatkan päässä tai joku muu rantapenkka tämän samaisen yli sadan kilometrin pituisen Argens-joen varrella. Kaikkein upeimmat vesiputouksetkin olemme jättäneet turistisesongin aikaan suosiolla väliin ja suunnanneet omiin piilopaikkoihimme nautiskelemaan viileästä virtaavasta vedestä.

Joinain päivinä neljänkympin helle on lamaannuttanut niin totaalisesti, että olemme jaksaneet raahautua ainoastaan naapurin uima-altaalle. Siellä vesikoiran lempipuuhaa on kopitella vettä suuhunsa letkusta, koska syvät vedet ovat vielä sen verran pelottavia, että karvakaveri tyytyy vahtimaan meidän uintihetkeä kiltisti uima-altaan reunalla istuskellen, kunhan saa välillä kunnon vesisuihkun kuonolleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti