perjantai 4. elokuuta 2017

Kesän viimeinen vuoristoseikkailu


Meillä oli mahdollisuus vielä yhteen lyhkäiseen vuoristoseikkailuun ja päätimme viettää tuon kesäyön lähivuorilla, jotta ehtisimme muutakin kuin istua autossa matkaa tehden. Halusimme joka tapauksessa mahdollisimman korkeille huipuille, sinne missä puut eivät enää kasva ja löysimme nämä aukeat maisemat Soleilhasin kylän tuntumasta Préalpes d´Azurin vuoristoalueelta laskettelukeskuksen vierestä.

Täällä ei ollut enää niin vihreää kuin korkeimmilla huipuilla Mercantourin ja Ecrinsin kansallispuistossa, vaan ruoho oli ehtinyt palaa karrelle kuuman auringon porottaessa. Maisemat muistuttivat kuitenkin niitä satumaisen kauniita murmeleiden kotikumpuja eikä suotta, nimittäin niitä ihania karvapalleroita löytyi yllättäen täältäkin muutama, vaikken ikinä olisi uskonut näin lähellä rannikkoa!

Murmeleiden kotikonnuilla sitten kiipesimme lähes kahden kilometrin korkeuteen Bernade-vuoren huipulle Mistralin tuulen puhaltaessa niin kovaa, että koirakin meinasi lähteä lentoon. Auringonlasku korkeuksista oli mykistävän hieno ja pimeän saavuttua laskeuduttiin takaisin alas laaksoon reissuauton suojiin yötä viettämään. Seuraavana päivänä pysähdyttiin matkan varrella rotkon syvyyksiin uimaan ja viilennyksen jälkeen uskaltauduttiin vielä keskelle helteistä peltoa heinäpaaleja pällistelemään.Loppukesää voidaankin sitten kuvailla sanoilla tukala HELLE, ja katsotaan mihin kaikkialle päädymmekään helpotusta etsimään. Nyt siis taas uidaan.


6 kommenttia:

 1. Ihastuttava paikka ja todella hyviä kuvia. Sinun kannattaisi tehdä kirja kaikista seikkailuistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on niin paljon ihania paikkoja, että välillä on jopa vaikea päättää että minne menisi seuraavaksi seikkailemaan ;) Ja kiitos kannustavista sanoista, Tsukki tosiaan ansaitsisi ihan oman kirjansa :)

   Poista
 2. On tosiaan aivan upeita kuvia! Sulla olisi varmasti aineksia kiinnostavaan kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin kannustavista sanoista :) Koira ja maisemat ovat niin hienot, ettei niistä huonoja kuvia tai tarinoita voi saada aikaiseksi ;)

   Poista
 3. Moi, eksyin juuri blogiisi. Laitan tämän suosikkeihin, on niin mukavaa luettavaa :) Täytyy vielä lueskella vanhoja juttuja, mutta uusia postauksia odotan jo innolla! Kivaa syksyä teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nämä Tsukin seikkailut saavat hymyn huulille. Meitä koiraherra hauskuuttaa niin paljon, että pakkohan sen seikkailuilla on ilostuttaa muitakin ;) Mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista