maanantai 5. helmikuuta 2018

Joukkoomme liittyi uusi rescuekoira!


Niin siinä sitten kävi, että uusi vuosi toi mukanaan uudet kujeet ja joukkoomme liittyi toinenkin rescuekoira.

Tsuk-Tsuk oli osoittanut innostuksensa muita koiria kohtaan jo pitkän aikaa ja suretti kun sillä ei ollut yhtäkään vakituista koirakaveria, jota se tapaisi säännöllisesti. Muiden koirien kohtaamiset lenkillä menivät useimmiten vielä ihan plörinäksi, kun se oli karvakavereita nähdessään niin ylikierroksilla, että ne jopa vähän pelkäsivät meidän innokasta papparaista.

Mutta nyt Tsuk-Tsukilla on uusi tyttöystävä. Hänen nimensä on Ryn-Ryn ja hän on myöskin 11-vuotias seniori, joka vietti koiratarhalla pitkän ajan. Kokonaiset 6,5 vuotta, joten pakkohan se oli sieltä pelastaa.
Ryn-Ryn on sekoitus harvinaista ranskalaista metsästyskoiraa griffon nivernais:ta sekä jotain muuta ja sillä onkin aivan valtavan hyvä hajuaisti sekä into lähteä jäljestämään metsäpolulla villisikoja. Luultavasti joku metsästäjä on dumpannut sen tarhalle aikoinaan, kun siitä ei ole enää ollut mitään "hyötyä", mutta meitä Ryn-Rynin metsästystaidot hyödyttävät ainakin sen verran, että polkujuoksuharrastus senkuin lisääntyy toisen koiran myötä..... Sanotaan näin, että ei tarkoituksella, vaan olosuhteiden pakosta....

Mutta kukapa ei juoksisi tämän ihanan teräsmummon perässä!Tsuk-Tsuk:han nimettiin reilu vuosi sitten höyryveturin äänen mukaan "tsuk-tsuk-tsuk-tsuk, kun se on niin innokas patikoija ja Ryn-Ryn sai nimensä luonnollisesti mopon mukaan: "Ryn-Ryn...ryn ryn ryyyyn!

Nyt meillä on sellainen huippukaksikko patikkapoluilla mukana, että pois tieltä risut ja männynkävyt! Tämä eläkeläispariskunta on täyttä rautaa ja tänä vuonna on ennätetty tekemään seikkailu jo mm. korkeille vuorten huipuille pilvien yläpuolelle Ranskan Alpeilla ja lisää roadtrippejä on jo suunnitteilla.

Kannattaa myös seurata rescuetassujen seikkailuita Instagramissa, jossa päivitystahti on paljon tiuhempaa kuin blogin puolella!

6 kommenttia:

 1. Ihanat on teidän rescuet! Ne on niitä parhaita koiria. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! <3 On niin ihanaa seurata melkein koko elämänsä tarhalla viruneiden koirien onnea, kun ne pääsevät vihdoin elämään kunnon koiranelämää. Pelastettavia olisi niin monia, että ihan sydän särkyy, mutta toivotaan että näillä pienillä askelilla tämä maailma ehkä joskus muuttuu paremmaksi paikaksi kaikille sen eläimille (ja ihmisille)....

   Poista
 2. Saavuin juuri tutustumaan blogiisi ja tykästyin samantien. Ja nyt kun vielä tämän postauksen luin, niin tykästyin vain entistä enemmän. Tulen niin hyvälle mielelle kun rescue eläimille tarjotaan koti, uusi mahdollisuus, uusi elämä! Aivan ihana tämä teidän parivaljakko! ♥

  Olen todella paljon miettinyt, että seuraavan kerran kun tähän taloon koira tulee, niin se olisi rescue. Siihen tosin voi mennä aikaa, koska kaksi ihanaakin ihanampaa rakasta on ja toivottavasti ovat vielä pitkään osana elämäämme ♥ Kolmas koira tosin käy aina silloin tällöin mielessä, koska meillä aikaisemminkin on ollut aina kolme koiraa, kunnes vanhin nukkui pois reilu vuosi takaperin. Toisaalta kaksi on hirmuisen kätevä määrä, kun on kaksi kättäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mieltä lämmittävästä kommentista :) Rescuet ovat kyllä aivan ihania ja niitä on niin paljon vailla kotia tässä maailmassa, että ihan surettaa...Mutta tämä oma pieni panos auttaa nyt näitä kahta eläkeläistä ja toivottavasti tulevaisuudessa vielä montaa karvakaveria <3 Koirien kanssa luontoseikkailu on ihan parasta ja itsellekin tulee hyvä mieli, kun katsoo niiden intoa poluilla <3 Tervetuloa blogin pariin! :)

   Poista
 3. Aivan ihania nuo koirat! :) Oma resque-koira eli kanssani terveenä peräti 14 vuotta. Varsin umpiluinen ja jääräpäinen ja siksi niin ihana olikin :) Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihana kuulla, että sinullakin on ollut rescue ja se on elänyt noinkin pitkän terveen elämän :) Toivottavasti meilläkin on vielä useampi vuosi seikkailuaikaa jäljellä <3

   Poista