lauantai 4. maaliskuuta 2017

Auringonpilkkuja ja aamusumua vuorenharjanteella


Kahden jännittävän roadtrippäivän jälkeen reissu kaipaa enää loppuhuipennuksen ja viimeisen yön leiripaikka löytyy vuorenharjanteelta Toulonin lähistöltä Cap Sicien niemenkärjeltä.

Päivällä on käyty uimassa sekä patikoitu jylhää rantaviivaa pitkin ja illan ohjelmassa on löytää enää hyvä maisemapaikka mukavilla kivipenkeillä varustettuna. Vuorenharjanteelta kun näkyy kaikkiin ilmansuuntiin ja upea auringonlasku on taattu kauniin helmikuisen päivän päätteeksi.Pimeän saavuttua painellaan totuttuun tapaan reissuauton turviin katselemaan läppäriltä niin monta dokumenttia, kuin akku vain sallii. Koira vetää vieressä sikeitä ja kertomukset tien päältä muiden automatkaajien reissuista saavat oman mielikuvituksen laukkaamaan. Videoilta saa myös hyviä vinkkejä neljän pyörän päällä liikkuvan kodin rakennukseen ja työsuhdeautossa minireissuilla on hauskaa haaveilla tulevaisuuden omasta menopelistä, jolla voitaisiin kiertää vaikka koko Eurooppa ympäri.

Kun aamu koittaa, niin huomaamme parkkeeraaneemme automme vahingossa juuri oikein päin auringonnousun suhteen ja etupenkillä on mitä mainioin aamupalakatsomo vuorten takaa nousevalle kaasupallolle. Valon lisääntyessä päätämme vielä lähteä tutkimaan vuorenharjanteen polkuja, jotka illalla jäivät tutkimatta ja löydämme itsemme pian korkeuksista sumupilvien sisältä. Ne pyyhkäisevät harjanteen korkeimman kohdan yli huippuja hipoen, mutta suovat välillä kirkkaasinisiä hetkiä, jolloin Välimeri näyttäytyy taas kaikessa loistossaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti