perjantai 24. maaliskuuta 2017

Roadtrippailua vuorilla


Kun edellisessä postauksessa juhlittiin Tsuk-Tsukin kymmenettä synttäripäivää Gorges du Verdonilla reissun viimeisenä päivänä, niin tämä kolmen yön roadtrippi starttasi jo pari päivää aiemmin Préalpes d´Azurin alueella huikeissa vuoristomaisemissa.

Ajelimme luonnonpuiston itäisimpään kolkkaan, jossa upein poimuvuoristo sijaitsee ja löysimme ensimmäisen yöpymispaikan Sigalen kylän läheisestä laaksosta, josta patikkapolku johdatteli jyrkästi ylös vuorenharjanteelle. Siellä korkeuksista saimme upean katsauksen poimuvuoriston ylle ja katse kantoi pitkälle aina Alppien lumihuipuille saakka.

Saimme nukkua yömme täydessä hiljaisuudessa autioiden vuorten syleilyssä ja aamulla oli hyvä jatkaa matkaa mutkaisilla vuoristoteillä. Ohitimme vihreitä laaksoja, pieniä kyliä kivitaloineen ja päädyimme monesti niin upeille pysähdyspaikoille, että olisi tehnyt mieli pistää leiri samantien pystyyn jo päivällä, mutta maltoimme ajella monen mutkan kautta Peyrouleksen kylille saakka. Sen ylärinteiltä löytyi mitä mainion yöpaikka hiljaisten vuorten keskeltä, jossa saimme kaikessa yksinäisyydessämme kirmata niityllä koiran kanssa sekä ihailla vuorten taakse laskevaa aurinkoa.


4 kommenttia:

 1. Niin kaunista! Tää herättelee taas Ranska-kuumetta ja patikointi-intoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Ranska on kyllä uskomattoman monipuolinen ja upea luontokohde :)

   Poista
 2. Upeita maisemia taas kerran.
  Kiitos kuvista.
  Tiina Italiasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista kaima :) Upeita maisemia löytyy koko ajan lisää!

   Poista