maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kun seikkailukoira täytti 10-vuotta


Heräämme sikeästi nukutun yön jälkeen autiolta niityltä hiljaisten vuorten takaa paistaviin aamun ensimmäisiin auringonsäteisiin. Olemme jo edellisenä päivänä roadtrippailleet Préalpes d´Azurin alueella huristellen mutkaisia vuoristoteitä ja patikoineet mitä upeimmissa vuoristomaisemissa. Alkanut päivä on kuitenkin sitäkin erityisempi, koska seikkailukoira täyttää kokonaiset 10-vuotta!

Tsuk-Tsuk saa heti unenpöpperöisenä synttärihatun päähänsä ja juhlat voivat alkaa. Mitä ilmeisimmin, synttärisankarin lempiasialla, eli syömisellä. Herkkujen jälkeen kirmataan vähän niityllä ja hyvästellään mitä oivallisin leiripaikka hiljaisten vuorten keskellä. Matka jatkuu kohti tutumpia maisemia Gorges du Verdonin kanjonille sekä Sainte-Croixin järvelle, jossa on tarkoitus viettää roadtripin seuraava yö.

Käymme katsastamassa kanjonin upeimmat maisemat jyrkänteiden reunalla ja päädymme sen jälkeen tutulle kolmen tunnin patikkareitille. Polku laskeutuu alas kanjonin pohjalle turkoosivetisen joen rannalle, jossa patikkakoira saa pitää ansaitun juomataukonsa. Tähän vuodenaikaan on jo yllättävän lämmin ja autoon unohtunut vesipullo saa lipomaan suolaa suupieliltä. Onneksi sankari saa kuitenkin juodakseen ja polku siksakkaa takaisin ylös jyrkänteen reunalle auton luo. Tässä vaiheessa on viimeistään aihetta raikastumiseen ja suuntaamme kohti järveä.

Uskaltaudumme vain kastautumaan jääkylmässä vedessä, mutta vesikoira on jälleen elementissään. Se kahlailee innoissaan samalla järvivettä siemaillen ja ravistelee lopuksi märän turkkinsa meidän päällemme. Seikkailukoiran uintihetken kruunaa rannalta löytynyt luunkappale, jota se jäystää huolella pitkän tovin. Kun aurinko alkaa painua järven taa, simahtaa synttärisankari kaikkensa antaneena ajopuun taakse pötkölleen. "Party animalia" ei haittaa yhtään, vaikka se missaakin unillaan upean auringonlaskun, vaan tärkeämpää on päästä pian takaisin reissuauton luo, koska siellä odottaa mikäs muu, kuin synttäri-illallinen.


4 kommenttia:

 1. Ihana :D Onnistuneen näköinen synttäripäivä! Onnea 10-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsuk-Tsuk kiittää :) Hän on kyllä ihana tyyppi <3

   Poista
 2. Ihana synttäripäivä, kelpais mullekin. Onnea reissukoiralle!

  VastaaPoista