lauantai 1. huhtikuuta 2017

Unohtua ylängölle


Tähän paikkaan voisi unohtua. Vuoren harjanteita samoilemaan ja rotkon pohjien jokia kuljeksimaan.

Elämä vihreällä ylängöllä vuorten suojissa ei olisi yhtään hassumpaa, mutta seikkailunjanoinen mieli malttaa majoittua lyhyellä roadtripillä vain yhdeksi yöksi ison tammen varjoon Sainte Baumen vuoren juurelle. Tukikohdasta on hyvä lähteä tutkimaan rotkon suojiin kätkeytynyttä satumaisen kaunista jokea, jonka monta kivistä porrasaskelmaa synnyttää ihmeellisen vesiputouksen metsän uumeniin. Juuri sopivan uimapaikan patikkapoppoon karvavahvistukselle.

Kun on laskeuduttu alas rotkoon paratiisimaisen joen äärelle ja kivuttu takaisin ylös vihreälle ylängölle tammimetsiä tutkimaan, alkaa aurinko jo painua vuorten taa. Kivikkoisen metsän läpi pompitaan syviä railoja väistellen ja löydetään juuri sopiva paikka auringonlaskun ihailulle. Se on aina yksi roadtripin kohokohdista ja tältä maisemapaikalta näkee seuraavan aamun patikointikohteen lisäksi myös sitäkin pidemmälle tulevaisuuteen Sainte-Victoiren vuorelle, jossa tullaan viettämään roadtripin kaksi viimeisintä yötä.

Mutta onneksi tulevaisuutta ei voi ennustaa ja kaikki tapahtumat aamulla vuorilla kohdatuista villivuohista seuraavien päivien tapahtumiin ovat yllätyksiä täynnä ja tekevät tämänkin seikkailun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti