lauantai 15. heinäkuuta 2017

Emmepä suunnitelleet, mutta tupsahdimme Italiaan


Emmepä me karttaa sen tarkemmin tutkineet, kun otimme suunnaksi Isola 2000 nimisen laskettelukeskuksen Mercantourin kansallispuistossa Ranskan Alpeilla, vaan olin jostain lukenut, että sielläpäin on patikkapolkuja, jotka johtavat raikkaille vuoristojärville. Olipa siellä myös sattumalta yksi harvoista rajanylityspaikoista Italian puolelle Col de la Lombarden "vuoristorata", vai miksi sitä nyt kutsutaan.... Col-sanalle kun ei taida olla Suomessa paljon käyttöä ja tarjolla järkevää suomennosta tästä ylityspaikasta, josta näkee vuoren molemmin puolin.

Roadtripit ovat täynnä yllätyksiä ja suunnitelmia ei kannata hioa loppuun saakka, vaan on hyvä jättää myös sattumalle varaa.  Kesäisin laskettelukeskukset ovat ihanan autioita ja viileän vuoriston hiljaiset patikkapolut ovat juuri sitä mitä etelän hirmuhelteessä puuskuttanut patikkaintoilija voi kesäänsä kaivata. Eipä suunniteltu, mutta patikoitiin koko päivä Ranskan ja Italian rajavyöhykkeellä vuorenharjanteita pitkin ja Tsuk-tsuk teki ensimmäisen ulkomaanreissunsa sekä pääsi pulahtamaan vuoristojärveen Italiassa.
Emmepä suunnitelleet myöskään viettävämme yötämme raikkaan vuoristopuron vieressä ja sytyttävämme ämpärigrilliä yli kahden kilometrin korkeudessa huiman serpentiinitien varrella. Emme myöskään suunnitelleet kohtaavamme iltalenkillä lehmiä, jotka lähtisivät seuraamaan meitä takaisin reissuautolle käännyttyämme.

Ei näitä roadtrippejä sen kummemmin tarvitse suunnitella, mutta aina ne johtavat mitä suurimpiin seikkailuihin Alpeilla ajellessa. Ensi viikolla olisi tarkoitus lähteä tutkimaan Ecrinsin kansallispuistoa hieman pohjoisempaan ja voi olla, että siellä saattaa "muutama" pyöräilijä vilahtaa ohitse. Saatamme nimittäin osua Tour de Francen reitin varrelle patikoimaan, mutta katsotaan mitä tuleman pitää.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti