lauantai 8. heinäkuuta 2017

Vuoristojärvien viileydessä


Kristallinkirkasta ja hyytävän kylmää, mutta vesikoiralle on aika sama, kunhan löytyy joku lätäkkö johon pulahtaa... Uskon kyllä, että karvakaveri osaa arvostaa raikasta vuoristoilmaa ja pitkiä patikkalenkkejä näissä vihreissä vuoristomaisemissa ja innostuu aina kuulemistaan murmeleiden vihellyksistä, joista kerroin edellisessä postauksessa.

Mercantourin kansallispuisto Nizzan pohjoispuolella on upea patikointikohde ja kahdella parin yön roadtripillä olemme ennättäneet tutkailla kansallispuiston liepeillä koiran kanssa sallituilla poluilla monta upeaa järveä, joista kaikki sijaisevat yli kahden kilometrin korkeudessa.

Lac du Rabuons, Lac des Millefonts, Lacs du Lausfer, Lac des Terres Rouges ja Lago di Sant´Anna Italian puolella.

Tsuk-Tsuk teki alkuviikosta ensimmäisen ulkomaan reissunsa, kun patikoimme Ranskan ja Italian rajaa pitkin vuorenharjanteilla. Vuoristoilma oli ihanan raikasta ja seitsemän tunnin patikkareissu kului kuin siivillä, mutta vuorelta takaisin alas ajellessamme mittarin lämpötilat nousivat tasaiseen tahtiin ja perillä kotona oltiin taas tukalan tutuissa +38 asteen lukemissa.

Nyt ei auta muu kuin hortoilla helteessä ja etsiä helpotusta läheisiltä joilta ja järviltä. Näihin maisemiin olisi voinut jäädä helposti koko loppukesäksi viilentymään.2 kommenttia:

  1. Tuo viimeinen kuva on uskomattoman kaunis kaikkineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskan Alpeilla on kyllä niin satumaisen kauniita maisemia, että vannoin tänä kesänä niiden olevan melkein kauneimmat maan päällä :) Ja tietenkin koiraherra kruunaa otoksen kuin otoksen ;)

      Poista